Vragen?

+ Helpt Morsebox met verhuizen?

Wij helpen zelf niet, maar als je hulp nodig heb kun je Verhuisservice Oost inschakelen.

Verhuisservice Oost uit Eiberen kan je volledige verhuizen verzorgen.

Verhuizen is een vak wat Morsebox graag aan professionals overlaat.

De tarieven staan op hun website.

+ Wat kost het huren van een opslagbox?

De huurprijs is afhankelijk van de grootte van een opslagbox.

Je huurt al een opslagbox vanaf 4,50 per week. We bieden opslagboxen aan variërend in grootte van 1.5- 90 m3.

We bieden je gegarandeerd een scherpe prijs voor de unit die je zoekt. Wil je de exacte kosten voor een box weten? Maak een afspraak en kom langs op Morsebox.

Een prijsindicatie kun je vinden bij maten en prijzen.

+ Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

De ruimtebehoefte verschilt van persoon tot persoon. Daarom bieden we je een handige tool om tot een goede ruimte-indicatie te komen:

Maak gebruik van onze ruimtecalculator.

Veel van onze klanten huren een ruimte voor inboedelopslag. Wanneer je gehele inboedel opslaat is het vaak lastig om exact in te schatten hoeveel m3’s (inhoud) of m2’s (vloeroppervlakte) je nodig hebt. Het gaat immers van een ruim uitgestald huis naar een efficiënt ingepakte unit. Het is dan niet makkelijk een voorstelling te maken van exacte ruimte die voldoende moet zijn. Je wilt immers voorkomen dat óf de spullen niet in de ruimte passen óf dat de unit voor de helft leeg staat. De ruimtecalculator is een nuttig middel om een indicatie te krijgen voor de grootte van inboedelopslag die je nodig hebt.

+ Wat is het verschil tussen m2 en m3?

M2 gaat over vloeroppervlakte en m3 over de inhoud van een ruimte. We begrijpen dat dit soms verwarrend kan overkomen. Omdat wij denken dat de inhoud het beste weergeeft hoeveel spullen er in een ruimte passen, vermelden wij bij onze ruimtes het aantal m3, dus de kubieke meters. Al onze opslagboxen hebben een hoogte van 3 meter.

We verduidelijken het even met twee voorbeelden:

  • Een ruimte met een lengte en breedte van 2 x 3 meter heeft een oppervlakte van 6 m2. Aangezien onze ruimtes een hoogte hebben van 3 meter, heeft deze ruimte een totale inhoud van 2 x 3 x 3 = 18 m3.
  • Een ruimte met een lengte en breedte van 1 x 1 meter, heeft een oppervlakte van 1 m2. Deze ruimte heeft een totale inhoud van 1 x 1 x 3 = 3 m3.

+ Wat mag er (niet) worden opgeslagen?

Je kunt bijna alles bij ons opslaan. Wat niet mag worden opgeslagen is:

  • Voedsel en bederfelijke producten
  • Levende goederen, zoals dieren en planten
  • Verboden en/of illegale goederen, zoals (vuur)wapens en drugs
  • Toxische, ontvlambare of gevaarlijke stoffen, inclusief alle gevaarlijke bereidingen en afvalstoffen.
  • Oftewel wat niet van de brandweer, politie en/of gemeente mag, mag ook niet bij ons.

Een uitgebreide lijst staat in de algemene voorwaarden.

Lees hiervoor ook onze huishoudelijk reglement.

+ Is de huurprijs minder als ik voor hele lange tijd wil huren?

Als je meer informatie hierover wil, neem dan contact op met het Morsebox team.

+ Kan ik ruimte reserveren?

Zodra je weet welke periode je opslagruimte nodig hebt, kun je met ons contact opnemen. Wij zullen zorgen dat er opslagruimte beschikbaar is.

Wij vragen geen extra reserveringskosten.

+ Moet ik borg betalen?

Je betaalt geen borg voor de opslagruimte. Bij aanvang van de huur wordt op de eerste factuur €15,- in rekening gebracht voor het cilinderslot.

+ Is het mogelijk per week te huren?

Ja, dit is mogelijk. Bij Morsebox kun je voor korte en langere tijd huren, zelfs voor één week in overleg.

We hanteren geen opzegtermijn, je huurt tot en met de week dat je opzegt.

Onze week duurt van maandag tot en met zondag. Alleen schriftelijke opzeggingen worden geaccepteerd. De opzegging dient verstuurd te worden naar info@morsebox.nl.

+ Zijn er eenmalige kosten bij het huren van opslagruimte?

Wij houden het graag transparant. Morsebox rekent geen administratiekosten of andere verborgen kosten. Het enige wat eenmalig aangeschaft dient te worden, is het cilinderslot om de eigen box af te sluiten. De kosten hiervoor zijn €15,-. Na de huurperiode kun je het cilinderslot met de 3 sleutels weer deponeren in de daartoe bestemde bus. Je kunt het cilinderslot natuurlijk ook zelf houden en tot de volgende huurperiode bewaren.

+ Moet ik een afspraak maken?

Nee, dat is niet nodig, maar als je er zeker van wilt zijn dat er iemand aanwezig is, dan kun je het beste een mailtje sturen naar info@morsebox.nl of  even bellen met tel.nr. 0543 20 10 23 .

+ Kan ik op ieder moment terecht bij de Morsebox?

7 dagen per week van 06.30 uur tot 22.30 uur kun je bij je box terecht.
Mocht het noodzakelijk zijn om buiten deze tijden te laden en lossen, neem dan contact met ons op.

+ Is het huren van opslagruimte veilig?

Ja, het huren van opslagruimte is veilig. We durven te stellen dat je goederen bij ons veiliger staan dan bij jou thuis op zolder. Waarom? We lichten het graag even toe.

Veiligheidsvoorzieningen.

Bij Morsebox hebben we verschillende veiligheidsvoorzieningen getroffen om de veiligheid van jouw goederen te kunnen garanderen. Dit begint met de toegang van het pand. Ons pand is voorzien van een geavanceerde toegangscontrole, waarbij elke klant het pand binnenkomt met zijn eigen persoonlijke pincode. Tevens is als extra beveiliging een toegangsdruppel te huren. Deze gegevens worden ook vastgelegd, waardoor we ook later kunnen terug welke personen er op een specifiek tijdstip naar binnen zijn gegaan.

+ Wat is de temperatuur in mijn opslagruimte?

Twee grote heaters zorgen ervoor dat onze hal altijd een goede temperatuur heeft, waardoor goederen bij Morsebox vorstvrij en vochtvrij worden opgeslagen.

+ Welke documenten moet ik meenemen?

  • Voor persoonlijke opslag: een geldig identiteitsbewijs met foto (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort).
  • Voor zakelijke opslag: een bewijs van je connectie met het bedrijf (bv. je visitekaartje) en een geldig identiteitsbewijs met foto.

+ Betaal ik BTW?

Particuliere klanten zijn vrijgesteld van het betalen van BTW over de huur van hun box.
Voor andere producten, zoals bijvoorbeeld het slot, wordt 21% BTW berekend.

Bij bedrijven wordt 21% BTW in rekening gebracht.

+ Zijn mijn goederen verzekerd?

Je goederen zijn in principe verzekerd via je eigen inboedelverzekering. Wij adviseren je om even contact op te nemen met je eigen inboedelverzekeraar ter kennisgeving dat je spullen ergens anders opgeslagen liggen dan bij je thuis. Om je goederen onder je eigen verzekering gedekt te laten zijn, volstaat deze procedure meestal.

+ Welke rechten en plichten heb ik als huurder?

De voorwaarden zijn opgenomen in de algemene voorwaarden van Morsebox.

+ Kan ik wisselen van box?

Geen probleem. Je kunt moeiteloos wisselen naar een grotere of kleinere ruimte. Vaak is het lastig inschatten hoeveel ruimte je exact nodig hebt. Moet de fiets nu wel of niet mee? Gaat de dressoir van oma mee naar de tijdelijke woning of gaat deze toch in de opslag?

Nu wij het switchen tussen ruimtes gemakkelijk maken, is het bijvoorbeeld mogelijk een ruimte van 12 m3 te reserveren en wanneer bij de verhuizing blijkt dat dit aan de krappe kant is, gemakkelijk naar een groter formaat te verhuizen indien deze beschikbaar is.

Andersom is ook mogelijk. Stel, je slaat de inhoud van jouw zolder op in een opslagunit. Na enkele maanden haal je er wat spullen uit die je thuis wil gebruiken, maar nu staat de unit voor de helft leeg! Neem dan gerust even contact met ons op, zodat we samen een compactere unit die beter bij je huidige opslagbehoefte past kunnen zoeken.

+ Ik zie dat de factuur periode 4 weken is en niet per maand, waarom is dit?

Vanwege de mogelijkheid om per week te huren, hanteren wij ook een wekelijkse prijs. De factuurperiode is daarom per 4 weken en niet per maand. Een jaar is 13 periodes van 4 weken.

+ Geldt er een maximumtermijn om een box te huren?

Er geldt geen maximum huurperiode. Je kunt box ruimte net zo lang huren als je zelf wilt. Jaar indexatie van de huur wordt toegepast zoals beschreven in onze algemene voorwaarden.

Onze huurcontracten kunnen op elk moment stopgezet worden. Er geldt geen opzegtermijn, dus je hoeft geen langetermijnverbinding aan te gaan.

+ Wat is de opzegtermijn van het huurcontract?

Wij hanteren geen opzegtermijn bij Morsebox.
Elke week loopt van maandag tot en met zondag.
Je betaalt tot en met de week waarin je opzegt.

+ Hoe moet ik na het opzeggen van mijn huurcontract mijn opslagruimte opleveren?

De opzegging van je huurcontact wordt pas aanvaard wanneer jij je opslagruimte leeg en bezemschoon oplevert. Het slot moet ook verwijderd zijn.

Voldoe je hier niet aan, dan heeft Morsebox het recht om je huurcontract te verlengen.

+ Mijn vraag staat er niet bij?

Neem contact met ons op en we zullen een antwoord hebben op al je vragen.